Odpowiedzi

2010-04-10T20:26:17+02:00
Cena po pierwszej obniżce to 590+40=630
cena początkowa wynosi
630-70%
90-10%
900-100%
czyli cena początkowa wynosi 900zł
2010-04-10T20:29:05+02:00
Nie jestem pewna czy dobrze.

590zł~~100%
x ~~30%

x=(590×30)÷100=177zł

590zł+177zł=767zł

767~~100%
x ~~30%

x=(767×30)÷100=230,1zł

767+230,1=997zł 10gr +40zł=1037 zł 10 gr.