Odpowiedzi

2010-04-11T14:32:04+02:00
Była 1 gąsienica i 13 motyli bo 102 - 24 = 78 i 78 : 6 = 13
2010-04-11T14:33:13+02:00
X-ilość gąsienic
y-ilość motyli
24x+6y=102
4x+y=17
x=3
y=5
spr: 24*3=72
6*5=30
72+30=102
Odp. Mogło być 3 gąsienice i 5 motyli.