Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-11T15:17:18+02:00
P = ½* (podstawa dolna + podstawa górna)* wysokość trapezu =
½* 20 cm* 6 cm = 60 cm²
obwód trapezu 36 cm, więc suma podstaw wynosi
36 cm - 6 cm - 10 cm = 20 cm
trapez jest prostokątny, więc krótsze ramię 6 cm jest jego wysokością.
Objętość pojemnika
V = P * wysokość pojemnika = 60 cm²* 10 cm = 600 cm³

Odp. Objętość tego pojemnika wynosi 600 cm³.

Licze na najlepsze:).
4 5 4
2010-04-11T15:17:33+02:00
P = ½* (podstawa dolna + podstawa górna)* wysokość trapezu =
½* 20 cm* 6 cm = 60 cm²
obwód trapezu 36 cm, więc suma podstaw wynosi
36 cm - 6 cm - 10 cm = 20 cm
trapez jest prostokątny, więc krótsze ramię 6 cm jest jego wysokością.
Objętość pojemnika
V = P * wysokość pojemnika = 60 cm²* 10 cm = 600 cm³
Odp. Objętość tego pojemnika wynosi 600 cm³.
4 5 4
2010-04-11T15:19:53+02:00
V=Pp*H
Pp=(a+b)h/2 h=6 a+b=36-6-10=20
V=0.5*20*6*10=600cm³
4 5 4