Odpowiedzi

2010-04-11T15:36:12+02:00
360:4=90
90*3=270kg sprzedano
400:10=40
40*6= 240kg sprzedano
mniej sprzedano gruszek, o 30 kg.

Licze na najlepsze:).
17 4 17
a czy da się obliczenie pod kreską
2010-04-11T15:38:31+02:00
0,75 * 360kg = 270kg
0,6 * 400kg = 240kg
270kg - 240kg = 30kg
Więcej sprzedano jabłek, o 30kg. :)
11 4 11
2010-04-11T15:42:15+02:00
360kg*0,75=270kg
400kg*0,6=240kg

270kg-240kg=30kg

Odp;Sprzedano mniej gruszek niż jabłek o 30kg