Odpowiedzi

2009-11-03T18:44:51+01:00
27,900 / 12 = 2325 - tyle na miesiac pan kowalski
18,760/8 = 2345 - tyle na miesiac pani kowalska

2345-2325= 20

Wyzsza pensje miala pani kowalska i zarabiala o 20 zl wiecej miesiecznie
3 5 3
2009-11-03T18:47:24+01:00
27900zł:12=2325zł
18760zł:8=2345zł
2345zł-2325zł=20zł
Większą pensje miała pani Kowalska o 20 zł
1 5 1
2009-11-03T20:31:15+01:00
27.900 zł - roczna pensja pana Kowalskiego
18.760 zł - 8-miesięczna pensja pani Kowalskiej

27.900 zł / 12 = 2.325 zł - miesięczna pensja pana Kowalskiego
18.760 zł / 8 = 2.345 zł - miesięczna pensja pani Kowalskiej

2.345 zł - 2.325 zł = 20 zł


Odp.: Wyższą pensje miała pani Kowalska o 20 zł.