Odpowiedzi

2010-04-11T17:22:49+02:00
3200:8=400
400*2=800 - najtańszy
400*6=2400-najdroższy
2400-800=1600-różnica
2 4 2
2010-04-11T17:23:45+02:00
3200:5=640
640 x 2=1280-tańszy
640 X 3=1920-droższy
1920-1280=640 Odp. Różnica wynosi 640 zł
1 2 1
2010-04-11T17:27:30+02:00
X-telewizor najtańszy
y-telewizor najdroższy

x+y=3200
x/y=2/6

x=3200-y
6x=2y

x=3200-y
6(3200-y)=2y

x=3200-y
-6y-2y=-19 200

x=3200-y
-8y=-19200 /:(-8)

x=3200-y
y=2400

x=800
y=2400

2400-800=1600 zł -różnica
1 1 1