Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-12T11:55:34+02:00
Z drugiego równania x=-3/y
i podstawiając do pierwszego mamy
|-3/y+y|=4
-3/y+y=4 lub -3/y+y=-4 /*y
-3+y[kw]=4y lub -3+y[kw]=-4y
y[kw]-4y-3=0 lub y[kw]+4y-3=0
liczymy delte w obu przypadkach i otrzymujemy
delta=28 ( w obu taka sama)
a więc
pierw z delty=pierw28= 2 pierw7
liczymy x1 i x2
x1=4-2pierw7/2, w liczniku 2 wyłączyć przed nawias i wtedy się skróci i otrzymamy x1= 2- pierw7
x2= 2 +pierw7
i wtedy liczy się dwa przypadki
1' gdy x= 2-pierw7
i podstawia się do drugiego równania
ale są schodki bo dziwne liczby są :/
ale chyba będzie to tak
(2-pierw7)*y=-3 /y
2-pierw7=-3/y / -3
(2-pierw7)/-3=y
y= (-2+pierw7)/3
2' x=2+pierw7
i też się podstawia
i wychodzi
ale zaraz, miały być pary liczb naturalnych, a to nie są liczby naturalne...
Więc na moje to ten układ nie spełnia żadna para liczb naturalnych.
Nie jestem pewna tego rozwiązania, więc poczekaj aż jeszcze ktoś Ci to rozwiąże. Pozdrawiam