Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-04-11T19:56:13+02:00
5*4*3=60cm kwadratowych
60*250=15000 ziaren piasku na metr, a cm=1500000
2010-04-11T19:58:22+02:00
V=5*4*3=60m3
60m3=600cm3
600*250=150000
2010-04-11T19:58:24+02:00
W 1 cm sześcienny mieści się około 250 ziaren piasku. Oblicz , ile ziaren pisaku wypełni pokój o wymiarach 5m x 4m x 3m

V=5m*4m*3m=60m³
60m=600cm
1cm³-250
600cm-x

1cm³x=15000 // : 1cm³
x=150000

2 5 2