Odpowiedzi

2010-04-11T20:54:25+02:00
1 dzień:
- I śniadanie: 1/2 grahamki, łyżka twarożku wiejskiego, zioła do posypania, szklanka kawy z mlekiem;
- II śniadanie: pomarańcza
- Obiad: stek z łososia (200 g) przyprawiony cytryną, pieczony w folii, duszone warzywa (z łyżką oliwy): cukinia, czerwona papryka, 2 pomidory, łyżka kopru, kajzerka, szklanka wody mineralnej.
- PODWIECZOREK:
1 kiwi z serkiem (kiwi schłódź, zetnij czubek, miąższ wymieszaj z 1 łyżeczką chudego serka wiejskiego)
- KOLACJA:
sałatka z tuńczyka
dzień 2
I Śniadanie: kasza manna na mleku 250 g, chleb pszenny 100 g, masło 5 g, bułka grahamka 50 g, ser edamski 70 g, pasta śledziowa 50 g
II śniadanie:
gruszka
Obiad: sałatka z warzyw mieszanych ze śmietaną 120 g, chleb sandomierski 50 g, (100 g), masło 5 g, zupa szpinakowa 250 g, bitki wołowe w sosie jarzynowym
podwieczorek:
chleb graham 200 g, masło 20 g, ser twarogowy tłusty 120 g, omlet biszkoptowy 125 g,
kolacja:
bułka maślana 50 g, miód 60 g
3 dzień:
I Śniadanie: chleb sandomierski 10 g, kiełbasa pasz tetowa
II śniadanie:
banan
Obiad: barszcz czerwony zabielany 250 g, ziemniaki do bar szczu.
podwieczorek: sałatka z tuńczyka 70 g, chleb graham
kolacja: jajecznica 2 jajka, chleb żytni, herbata bez cukru.
4 dzień:
I śniadanie: kasza manna na mleku 250 g, chleb pszenny 150
II śniadanie: jabłko
obiad: zupa kalafiorowo-ziemniaczana 250 g
podwieczorek: ciastko 40 g
kolacja: sałatka z 2 ziemniaków i szklanki ugotowanej fasoli jaś z sosem z małego jogurtu naturalnego (125 g) i łyżeczki musztardy, przyprawiona pieprzem i bazylią, szklanka soku marchwiowo-owocowego;
5 dzień:
I śniadanie: bułka grahamka 50 g, ser edamski 70 g
II śniadanie: 2 kiwi
Obiad: gulasz jarzynowo-mięsny
podwieczorek: lody bambino owocowe.
kolacja: dżem agrestowo-truskawkowy 60 g, herbata — cukier 40 g, jabłka 200 g. kromka chleba
6 dzień
I śniadanie: ciastko szarlotka 100 g, szklanka mleka
II śniadanie: drożdżówka z makiem. 100 g
Obiad: knedle z truskawkami 390 g, chleb zakopiański 100 g
podwieczorek: chleb żytni 1 kromka, krem morelowy, herbata bez cukru.
kolacja: omlet na maśle 120 g. herbata bez cukru, chleb razowy
7 dzień:
I śniadanie: mleko 100 g z płatkami owsianymi 10 g.
II śniadanie: 3 suszone śliwki
Obiad: ziemniaki 100g, buraki gotowane 50 g. filet z kurczaka gotowany 150 g.
podwieczorek: jogurt malinowy 150 g
kolacja: grzanki z miodem 10 g. mleko 1.5 %
10 3 10
2010-04-11T21:23:42+02:00
1. śniadanie - placek ze zmiksowanych płatków owsianych (80g - 6 pełnych łyżek stołowych), dwie łyżki kefiru, 50g posikanego jabłka (lub innych owoców - malin, truskawek, moreli), łyżki maki pełnego przemiału, 3 jaj całych, kilku posiekanych suszonych śliwek, łyżeczki Siemienia lnianego. Placek smażymy na małym ogniu na łyżeczce oliwy z oliwek. Górę patelni przykrywamy pokrywka by placek nie wysuszył się zbytnio. Po zarumienieniu się jego spodniej strony, przekręcamy placek i podsmażamy jego druga stronę, do uzyskania złotej barwy. Do placka kroimy kiwi.
Taki posiłek zawiera odpowiednio: 760kcal, 40g białek, 27g tłuszczy, 100g węglowodanów, 15g błonnika.

2. Drugie śniadanie: 200g. rozgniecionego białego sera półtłustego, z dwiema łyżkami jogurtu naturalnego (30g), szczypiorem, cebulką. Szczypta soli Taki posiłek zawiera odpowiednio 300kcal, 40g białek, 10g tłuszczu, 10g węglowodanów.

3. Posiłek przed treningiem: 200g pieczonego schabu wieprzowego, 120g pieczywa pełnoziarnistego żytniego, 50g zielonej papryki, kilka liści zielonej sałaty.
Posiłek zawiera: 650 kcal, 50g białek, 22 g tłuszczu, 67g węglowodanów, 8,5g błonnika.

4 posiłek po treningu: 200g pieczonej piersi z kurczaka, 100g gotowanego ryżu basmati, surówka z kapusty pekińskiej (50g), ogórka (50g), pomidora (200g), jednej łyżeczki oleju lnianego (7g).
Posiłek zawiera: 625kcal, 53g białek, 12g tłuszczy, 87g węglowodanów, 12,5 g błonnika.

5 kolacja, sałatka na ciepło z tuńczykiem.
Na patelnie wlewamy łyżkę oliwy z oliwek, następnie kładziemy kolejno: pokrojonego bakłażana (50g), pokrojona w paski cukinię( 100g), pokrojona paprykę czerwona (50g), cebulkę (20g), 140 g tuńczyka z puszki w wodzie, fasole czerwona z puszki (20g), pokrojonego pomidora (200g), serek feta (20g). wszystko delikatnie mieszamy i dodajemy zioła: pieprz czarny, oregano, bazylie, tymianek, kminek,

Posiłek zawiera: 380kcal, 42g białek, 13g tłuszczy, 30g węglowodanów, 9g błonnika.
10 2 10