Odpowiedzi

2010-04-12T16:39:55+02:00
50l*4=200l
120l*4=480l
x%-200l
100%-480l
x=100%*200l:480l=41.67%
odp zaoszczędzi około 42% wody
  • 088
  • Początkujący
2010-04-12T16:42:55+02:00
Dane:
5 min natrysk-50l
kąpiel w wannie-120l
Rozwiązanie:
4*50l=200l
4*120l=480l

200l/480l*100%=0.41*100%=41%