Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-12T16:46:38+02:00
100% - 35% = 65%

65% --- 20,80zł
100% --- x zł

x = 100 * 20,80/65
x = 32 zł
2010-04-12T16:46:49+02:00
65%=20,80zł
5%=1,60zł
7*1,60zł=11,20zł
20,80zł+11,20zł=32zł
Odp. Zabawka przed obniżką kosztowała 32zł.