A)
6+(-4)+(-10)=
-4-(-9)-3=
-16+7-28=
b)
4,3-7,4+1,1=
(-6,2)+1,6-(-2,3)=
7,8-5,4-12,1=
c)
-1 1/3-2/9+1/6=( -jedna cała jedna tzrecia - dwie dziewiąte + jedna szósta)
1 1/8-2 1/4-(-1/2)=[jedna cała jedna ósma - dwie całe jedna czwarta - (-jedna druga)]
(-2,1)+1/5-3= [(-2,1)+ jedna piąta-3]

3

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-12T21:06:37+02:00
A)
6+(-4)+(-10)=-8
-4-(-9)-3=2
-16+7-28=37
b)
4,3-7,4+1,1=2
(-6,2)+1,6-(-2,3)=-2,3
7,8-5,4-12,1=9,7
c)
-1 1/3-2/9+1/6=-1 1/2
1 1/8-2 1/4-(-1/2)=-1 5/8
(-2,1)+1/5-3= -4,9
2010-04-12T21:13:08+02:00
A)
6+(-4)+(-10) = 6-4-10=-8
-4-(-9)-3=-4+9-3=2
-16+7-28=-9-28=-37
b)
4,3-7,4+1,1=-2
(-6,2)+1,6-(-2,3)=-2,3
7,8-5,4-12,1=-9,7
c)
-1 1/3-2/9+1/6=-4/3-2/9+1/6=-24/18-4/18+3/18=-28/18+3/18=-25/18
1 1/8-2 1/4- (-1/2)= 10/8-9/4-(-1/2)=10/8- 18/8+4/8=-8/8+4/8=-4/8
(-2,1)+1/5-3=-2,1+0,2-3=-1,9-3=-4,9
  • dvdx
  • Początkujący
2010-04-12T21:19:36+02:00
A) 6+(-4)+(-10)= 2+(-10)= -8
-4-(-9)-3= 5-3=2
-16+7-28=-9-28=-37
b) 4,3-7,4+1,1= -3,1+1,1=-2
(-6,2)+1,6-(-2,3)=-4,6-(-2,3)=2,3
7,8-5,4-12,1=2,4-12,1=-9,7
c) -1 1/3-2/9+1/6=-1 6/18-4/18+3/18=-1 2/18 + 3/18= -1 5/18
1 1/8-2 1/4-(-1/2)= 1 1/8- 2 2/8- (-4/8)= -2 1/8- (-4/8)= -3 3/8
(-2,1)+1/5-3=(-2,1)+0,2-3=(-1,9)-3= (-4,9)
mam nadzieje ze wszystko dobrze ;p