Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-04-13T12:28:58+02:00
Dane
P=1600W
t=30*15min=450min=7,5h
k=0,32zł/kWh
W=P*t=1600W*7,5h=12000Wh=12kWh
K=k*W=0,32zł/kWh*12kWh=3,84zł
4 4 4
2010-04-13T12:31:19+02:00
1600 w x 15 min = 24000 w przez 15 min.
24000 w x 30 dni =72000 w przez 30 dni
720000w x 0,50zł = 360000 zł
2 1 2
Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-13T12:31:22+02:00
P = 1600 W = 1,6 kW
t = 30 dni*15 min = 450 min = 460/60 h = 7,5 h
W = ? ; praca prądu = energii pobranej przez czajnik
P = W/t
W = P*t
W = 1,6 kW * 7,5 h = 12 kWh

1 kWh = 0,5 zł
12 KWh = x ; x = koszt energii elektrycznej
x = 12kwh *0,5 zł = 6 zł
3 2 3