Odpowiedzi

2010-04-13T15:13:19+02:00
12*5=60 (12 zadań rozwiązał dobrze)
6*2=6 (6 zadań rozwiązał żle)
60-6=54
Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-13T15:14:42+02:00
X - zadania rozwiązane prawidłowo
15-x -zadania rozwiązane błędnie
5x - punkty za poprawne odpowiedzi
-2(15-x) - punkty za pozostałe odpowiedzi
54 - punkty łącznie

5x -2(15-x) = 54
5x - 30 + 2x = 54
7x - 30 = 54
7x = 54 + 30
7x = 84 | :7
x = 12 - zadania rozwiązane poprawnie

ps. napewno jest dobrze, ponieważ miałam 6 z tego
1 5 1
2010-04-13T15:33:40+02:00
12*5=60
3*2=6
60-6=54
Odp:.Rozwiązał 12 zadań dobrze i 3 źle.