Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-04-13T15:53:32+02:00
50%+10%+20%=80%
100%-80%=20%
6 =20%
100:20=5
6*5=30
odp. na placu zabaw bawi się 30 dzieci.


Dasz najjj
2010-04-13T15:56:23+02:00
X - ilość dzieci
50% x - gra w piłkę
10% x - biega i ....
20% x - gra w gumę
6 osób - bawi sie w piaskownicy

50% x + 30% x + 6 osób = x
-20% x = - 6 osób
x = 30 osób