Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-04T16:30:52+01:00
450----100%
540----x%

540*100=54000
54000:540=120

x=120%

120-100=20

cene towaru opuszczono po sezonie o 20%
2009-11-04T16:38:45+01:00
(540-450)/450 * 100%= 20%
0,8 * 540= 432
(450-432)/450 * 100%= 4%

Odp: Po sezonie cena towaru była o 4% niższa od ceny początkowej.
2009-11-04T17:43:36+01:00
540złx100% 5400
450zł = 45 =120%
cena była nizsza o 20% nie 120%
pozdro.