Odpowiedzi

2009-11-04T17:03:03+01:00
M= 9 kg F=a × m
F= 18N a=F/m
V=? a=V/t V=a x t
t₁=10s
t₂=20s
a= 18N/9kg= 2N/kg
V=a x t₁
V₁= 2 x 10s=20m/s
V₂=2 x 20s=40 m/s
2009-11-04T17:06:08+01:00
M= 9 kg F=a × m
F= 18N a=F/m
V=? a=V/t V=a x t
t₁=10s
t₂=20s
a= 18N/9kg= 2N/kg
V=a x t₁
V₁= 2 x 10s=20m/s
V₂=2 x 20s=40 m/s