Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-04-13T18:57:33+02:00
Pół roku razem miała : 120 zł
zaoszczedziła przez 2 miesiace - 20 zł
4 nastepne miesiace - 20 zł
razem zaoszczędziła : 40 zł
2010-04-13T18:57:55+02:00
50% z 20 = 10zł
25% z 20 = 5zł

2 * 10zł + 4 * 5zł = 20zł + 20zł = 40zł

Odp. Przez pół roku Karolinia zaoszczędziła 40zł.
1 5 1
2010-04-13T18:59:54+02:00
6*20=120zł ---> na pół roku
50% z 20 = 10zł*2= 20zł ----> zaoszczędziła przez 2 miesiące.

25% z 20 = 5zł
5zł*4= 20zł ----> tyle zaoszczędziła pzrez 4 kolejne miesiące.

W sumie 20zł + 20zł = 40zł


Odp: W tym czasie zaoszczędziła 40zł.