Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-13T19:16:22+02:00
2*5=10 150/10=15
Beata ma 15% cukru w herbacie.
3*5=15 285/15=19%
Jurek ma w herbacie 19% cukru.

Odp.: Słodszą herbatę ma Jurek, ponieważ ma w niej o 4% więcej cukru niż Beata.
1 5 1
2010-04-13T19:17:42+02:00
Beata : 10g cukru / 150g herbaty
Jurek 15g cukru / 285g herbaty
150g:2=75g
odpowiedz jest widoczna golym okiem
Slodsza Herbate Ma Beata