Odpowiedzi

2010-04-13T20:50:47+02:00
Korzystamy ze wzoru na dl odcinka. A=(a,b) B=(x,y)
a więc: √(a-x)^2+(b-y)^2
√(-6)^2+(-3)^2
√36+9=√45
2010-04-13T20:52:00+02:00
Jest pewien wzór.... punkt A(Xa,Ya) punkt B(Xb,Yb)
długosc AB= (Xa-Xb) do kwadratu + (Ya-Yb) do kwadratu..... i to wszystko pod pierwiastkiem. wzór masz . wystarczt tylko podstawic

wiec podstawiamy AB = (-2-4)do kwadratu + (3-6)do kwadratu i pierwiastek z tego

AB = 36+9 i pierwiastek z tego
AB = pierwiastek z 45
2010-04-13T20:54:37+02:00
Nie powinno wyjscpierwiastek z 45 tylko z 72