Odpowiedzi

2010-04-13T21:20:13+02:00
Dobrze rozwiązał 12 zadań
2 3 2
2010-04-13T21:20:19+02:00
54 - pkt .
test - 15 zadań
dobra odp - 5
zła odp - - 2
wszystkie zadania - 5 * 15 = 75 .
5 * 12 = 60 pkt .
60 - 54 = 6 pkt
6 : 2 =3
odp. Rozwiązał dobrze 12 zadań ,a błędnie 3 zadania .
1 3 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-13T21:24:42+02:00
X - poprawne odp
y - błędne odp
5x - pkt za poprawne
-2y - punkty za błędne
15 - ilość zadań
54 - pkt

{5x - 2y = 54
{x + y = 15 | *2

{5x - 2y = 54
+{2x +2y = 30
----------------
7x = 84 |/7
x = 12

{x = 12
{x + y = 15

{x = 12
{y = 3

Rozwiązał poprawnie 12 zadań.
1 5 1