1)Znajdz odleglosc miedzy Gdynia a Nowym Yorkiem
2)podaj dyskografie Micheala Jacksona
3)podaj nazwe najwyzszego odznaczenia w Rosji
4)podaj wszystkie szczyty ktore maj ponad 8 tys. wraz z ich wysokosciami
5)podaj liczbe samolotow ktorymi dysponuje wojsko polskie

zinternetu linki

2

Odpowiedzi

2010-04-14T12:52:08+02:00
1)Znajdz odleglosc miedzy Gdynia a Nowym Yorkiem
?
2)podaj dyskografie Micheala Jacksona
albumy:
Got to Be There (1972)
Ben (1972)
Music & Me (1973)
Forever, Michael (1975)
Off the Wall (1979)
Thriller (1982)
Bad (1987)
Dangerous (1991)
HIStory (1995)
Invincible (2001)
filmy:
1978: Czarnoksiężnik z krainy Oz − Strach na Wróble
1986: Kapitan EO − Kapitan Eo
1987: Bad − Darryl
1988: Moonwalker − Michael
1997: Ghosts − Maestro, Mayor, Ghul Mayor, Super Ghoul, Skeleton
2002: Faceci w czerni II − Agent M
2004: Miss rozbitków − Agent M.J.
2009: This is It − on sam
W 1988 roku utwór "Bad" i wizerunek Jacksona wykorzystano w reklamie Pepsi
3)podaj nazwe najwyzszego odznaczenia w Rosji
Order św. Andrzeja
4)podaj wszystkie szczyty ktore maj ponad 8 tys. wraz z ich wysokosciami
-Mount Everest-8848 m.n.p.m
-K2-8611 m.n.p.m
-Kangchendzönga-8586 m.n.p.m
-Lhotse-8516 m.n.p.m
-Makalu-8463 m.n.p.m
-Dhaulagiri-8167 m.n.p.m
-Manaslu-8163 m.n.p.m
-Nanga Parbat-8126 m.n.p.m
-Annapurna I-8091m.n.p.m
-Braod Peak-8047 m.n.p.m
-Gasherbrum II-8035m.n.p.m
5)podaj liczbe samolotow ktorymi dysponuje wojsko polskie
około 15 tys.
2010-04-14T12:55:52+02:00
Http://www.miastomuzyki.pl/dyskografia-michael-jackson,734
http://pl.wikipedia.org/wiki/Order_%C5%9Bw._Andrzeja_Powo%C5%82a%C5%84ca
http://pl.wikipedia.org/wiki/O%C5%9Bmiotysi%C4%99cznik
http://pl.wikipedia.org/wiki/Si%C5%82y_Zbrojne_Rzeczypospolitej_Polskiej
do pierwszego pytania nie znalazlam odp