Odpowiedzi

2010-04-14T14:29:55+02:00
Nż1=6
Pż1=60W
t1=30dni*4h=120h
Pz2=40W
t2=30dni*2h=60h
k=1,80zł/kWh
K=?
-----------------------------------------------------
W1=nż1*Pż1*t1=6*60W*120h=43200Wh=43,2kWh
W2=Pż2*t2=40W*60h=2400Wh=2,4kWh
W=W1+W2=43,2kWh+2,4kWh=45,6kWh
K=W*k=45,6kWh*1,80zł/kWh=82,08zł