Odpowiedzi

2010-04-14T15:08:40+02:00
Pp kostki = 1,5 * 1 = 1,5
H = 0,5
V = 1,5 * 0,5 = 0,75

Pp pudełka = 12 *15 = 180
H = 4
V = 180 * 4 = 720
720/0,75 = 960

Odp. Zmieści się 960 kostek cukru.