Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-14T16:44:12+02:00
Poprawna odpowiedź to b. 6*10 ⁻¹⁰ km³
ponieważ na prostym przykładzie zrobię to
np. mamy 1m³ i możemy go zapisać jako 1m*1m*1m
czyli 1m³=1m*1m*1m
a wiemy że 1m=0,001 km
czyli dalej mamy
1m³=1m*1m*1m=0,001 km*0,001km*0,001km=0,000000001=1*10^{-9} km³

W naszym przykładzie:
0,6 m³=0,6*10^{-9} km³=6*10^{-10}
2010-04-14T16:49:17+02:00
Odpowiedź b)

1km³ = 1000000000 m³
6×10⁻¹⁰ km³ = 0,0000000006 km³

więc mnożąc
0,0000000006 × 1000000000 m³ = 0,6m³

:)