Odpowiedzi

2009-11-04T19:13:47+01:00
100 % - 62,5 % =37,5 %
62,5 % - 37,5 %=25%
Chłopców Jest Więcej O 25 %
8 4 8
2009-11-04T19:14:09+01:00
Dziewcząt jest o 40 procent mniej niż chłopców
chłopców 15
dziewcząt 9
5 1 5
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-04T21:04:54+01:00
62,5%-15
100%-x
x=100% x x 15/62,5%=24
15-9/24 x 100%=600/24%=25%
odp.Chłopców jest o 25% więcej niż dziewcząt.
5 3 5