Wiem, że proste ale nie było mnie na tym w szkole..

Oblicz:

[- siedem dwunastych] + trzy ósme=
[3 i jedna piąta] - [-2 i jedna druga]=
1 i jedna szósta] - [-3 i jedna dwunasta]=
3,7- 4 i dwie piąte=
[- siedem ósmych]+ [-0,7]=
1,4- [-1 i trzy czwarte]=
[- 2 i jedna szósta] - [-1,6]=
2+ [-6]=
-21+17=
-3+ [-8]=
7+[-6]=
15+[-2]+[-11]=
-8+[-6]+[-3]=
8-12=
-14-6=
-24-47=
7-[-8]=
-15-[-6]=
-23-[-8]=
6+[-8]-4=
15+[-7]-[-2]=
-5-[-13]+[-11]=
-12-23-41=
-14-6+[-18]=
8+[-6,7]=
-12+[-5,3]=
5,6+[-3,2]=
-8,1+[-7,3]=
-2,1+[-4,25]=

1

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-14T17:16:16+02:00
2+ [-6]=-4
-21+17=-4
-3+ [-8]=-11
7+[-6]=1
15+[-2]+[-11]=2
-8+[-6]+[-3]=-17
8-12=-4
-14-6=-20
-24-47=-71
7-[-8]=15
-15-[-6]=-9
-23-[-8]=-15
6+[-8]-4=-6
15+[-7]-[-2]=10
-5-[-13]+[-11]=-3
-12-23-41=-76
-14-6+[-18]=-38
1 5 1