Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-04T19:25:36+01:00
150 zł
2/5 z 150 =60
150 - 60=90 zł
2009-11-04T19:27:19+01:00
150zł * ⅔ = 60 zł
150zł + 60 zł = 210zł

odp. Żakiet kosztował w święta 210 złotych.
2009-11-04T19:28:38+01:00
Żakiet-150zł
cena przed podwyżką- a
po podwyżce- 2/5a+a
150:5= 30
30*2=60
60+150=210zł