Odpowiedzi

2010-04-14T17:47:37+02:00
( -4)*1,2= (-4,8)
11:32:22= 0.015625
(-10)*1,5= (-15)
11:33:10= 0,(3)
(-2,3)*(-2,5)= (- 4.18)
2,2:(-2)= 0,2
(-9)*(-2,3)= (-11.3)
(-3):(-1,3)= (*4.3)
(-3,92)*(-14,3)= (-56, 056)
(-5605,6):143= (-39, 2)
(-3,92)*1,43= (-5, 6056)
(-0,143)*(-392)= (-392. 143)
5605,6:(-39,2)= 5566,4
Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-14T17:56:50+02:00
( -4)*1,2=-2,8
11:32:22=0,015625
(-10)*1,5=-15
11:33:10=0,03030303
(-2,3)*(-2,5)=-4,8
2,2:(-2)=0,2
(-9)*(-2,3)=-11,3
(-3):(-1,3)=-4,3
(-3,92)*(-14,3)=-18,22
(-5605,6):143=-39,2
(-3,92)*1,43=-5,6056
(-0,143)*(-392)=-392,143
5605,6:(-39,2)=5566,4
2010-04-14T18:11:25+02:00
( -4)*1,2= -4,8

11:32:22= (zamieniam na ulamki zwykłe)11\1:32/1:22/1= 11/1*1\32*1/22= 11/32*1\22(11 i 22 się skraca)= 1/64

(-10)*1,5= -15

11:33:10=(zamieniam na ułamki zwykłe) 11/1* 1/33*1/10(11 i 33 się skraca)= 1/3*1/10= 1/30

(-2,3)*(-2,5)= 5,75 (bo "-'' razy "-" daje "+")

2,2:(-2)= -1,1

(-9)*(-2,3)= 20,7 (bo "-'' razy "-" daje "+")

(-3):(-1,3)=(zamieniam na ułamki zwykłe) (-3/1)*(-10/13)= 30/13(zamieniam na ułamek właściwy)= 2 i 4/13 (bo "-'' podzielić przez"-" daje "+")

(-3,92)*(-14,3)= 56,056 (bo "-'' razy "-" daje "+")

(-5605,6):143= -39,2

(-3,92)*1,43= -56,056

(-0,143)*(-392)= 56,056 (bo "-'' razy "-" daje "+")

5605,6:(-39,2)= -143