Odpowiedzi

2010-04-14T17:48:52+02:00
1 m=40zł
2 m=55zł
3 m=70zł
4 m=85zł
5 m=100zł
40zł+55zł+70zł+85zł+100zł=350zł
Odp.Studnia była głęboka na 5 m.
8 3 8
2010-04-14T17:49:26+02:00
I-40
II-55
III-70
IV-85
V-100

Czyli wykopał 5 metrów a ten wyżej przedstaw tak samo tylko zapisuj w ten sposób:

1m-40 - to był przykład ;p może dasz naaaj;p xD

Studnia miała głębokość 5m ;p
6 2 6
2010-04-14T17:50:48+02:00
Jeśli nie macie zaawansowanej matematyki to można zrobić tak:
1m=40zł
2m=40+15=55zł
3m=55+15=70zł
4m=70+15=85zł
5m=85+15=100
40+55+70+85+100+350
ODP:studnia została wykopana na 5m
mam nadzieję, że pomoglam
9 3 9