Odpowiedzi

2009-11-04T19:37:57+01:00
2/5 = 4/10 - 40/100 = 40%

40 % + 30% = 70%

100%- 70%=30%

zostało im 30% trasy
  • Sthu
  • Początkujący
2009-11-04T19:38:34+01:00
⅖ = 40%
30%
40%+30%=70%
100%-70%=30% - tyle będą musieli przejść 3 dnia.
2009-11-04T19:38:48+01:00
Pierwszy dzien : 2/5x = 0,4x
drugi dzien: 0,3x

x - (0,4x + 0,3x) = 0,3 x

(x - dlugosc trasy ;) )


odp. na 3 dzien zostalo 30% trasy.