Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
  • Użytkownik Zadane
2010-04-14T19:09:30+02:00
X-premia pani joli
75%x-premia pani hani
x+75%x=1935 zł
175%x=1935zl
1,75x=1935zl
x=1935zl:1,75
x=1105,71zl
1935zl-1105,71zl=829,29zl
Odp.: Pani Jola otrzymala1105,71zl a pani Hania 829,29zl.
Coś takiego w mojej wersji.. miło że mogłam pomóc;)
3 2 3
2010-04-14T19:10:58+02:00
1935 zł - 25 % = 483,75 zł.

Każda z pań otrzymała 483,75 zł.
2 1 2
2010-04-14T19:13:59+02:00
1935zł=Hania+Jola czyli 225% wypłaty Hani
1935zł: 9 = 215 czyli 25% pieniędzy Hani
215 * 4= 860 zł czyli 100% wypłaty hani
teraz pani Jola :
skoro pani Jola dostała 25% wiecej to po prostu
860 zł - wypłata pani Hani
215 - 25% wypłaty
860+215= 1075 zł
GOTOWE dziekuje =) za uwage
3 3 3