Odpowiedzi

2010-04-14T19:32:10+02:00
Cena brutto- 100%
cena netto= 100%-22%

100%=183
78%=x
x=183*78/100=142,74

Odp. Kwota netto tego rachunku wynosi 142,74 zł.
1 4 1
2010-04-14T19:33:21+02:00
183* 0,22=40,26
40,26 to jest vat
183-40,26=142,74 to jest kwota netto

Liczę na naj. !!
;***

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-14T19:36:58+02:00
183/1,22=150

Proste :)

Ci na górze nie mają racji. Link do kalkulatorka: http://www.kalkulatory.gofin.pl/index.php?action=kalkulatory&opcja=kal5_2.php