Odpowiedzi

2010-04-14T20:29:48+02:00
6)235:100=2,35
2,35 x 80= 188
235km-188km=47km
Odp.:Do przejechania pozostało jej 47km.
8) 1750:100=17,5
17,5 x 15,6=273
1750zł + 273zł=2023zł
Odp.:Futro jesienią kosztowało 2023zł.
____________________________________________________________
Mam nadzieję, że pomogłam :) Pzdr, Olu$h
2010-04-14T20:34:57+02:00
Zad6.
235:10=23.5 to jest 10%
23.5*8=188km
235-188=47(km)
zad8.
1750*15.6=273
1750+273=2023zł