Odpowiedzi

2010-04-14T20:49:42+02:00
25kg=20l+3kg
20l=22kg

1l=1,1kg
50l=55kg

duża beczka:
55kg+5kg=60kg
  • Użytkownik Zadane
2010-04-14T20:51:12+02:00
25kg-3kg=22kg
22:20=1,1kg-1litr lepiku
50 x 1,1=55kg +5kg=60kg
Odp:Duża beczka pełna lepiku waży 60 kg.