Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-14T22:53:00+02:00
W odróżnieniu od octu spirytusowego kwas mlekowy jest całkowicie przyswajany przez organizm. Wskazany przy schorzeniach trzustki, woreczka żółciowego, nerek i wątroby.
Dzięki właściwościom bakteriologicznym hamuje rozwój szkodliwych drobnoustrojów w przewodzie pokarmowym, co korzystnie wpływa na proces trawienia.
Zawiera niezbędne dla życia mikroelementy tj.: wapń, magnez, potas i żelazo.

STABILNY MIKROBIOLOGICZNIE
WYGLĄD - klarowna lepka ciecz ciemnożółta lub przezroczysta;
SMAK - kwaśny;
CIĘŻAR WŁAŚCIWY - max 1,16 g/cm3
ROZPUSZCZALNOŚĆ W WODZIE I ALKOHOLU - rozpuszczalny w każdych
proporcjach;
ZAWARTOŚĆ WAPNIA - ok. 200 mg/kg
ZAWARTOŚĆ MAGNEZU - ok. 1.200 mg/kg
ZAWARTOŚĆ ŻELAZA - ok. 50 mg/kg
OKRES PRZYDATNOŚCI - 5 lat.