Odpowiedzi

2009-11-05T06:20:39+01:00
41-37=4
Wysiadły 4 osoby.
Po tym jak wysiadły było 33osób
4*2=8 - tyle wsiadło
33+8 = 41
Odp: Wysiadły 4 osoby
2009-11-05T06:23:37+01:00
Było 37
wysiadło x
wsiadło y = 2x
Teraz jest 41
37 - x + 2x = 41
x = 41 - 37
x = 4
Odp. Na przystanku wysiadło 4 pasażerów
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-05T07:07:52+01:00
41-37=4
zostało 33 osób
2 razy więcej wsiadło czyli 4*2=8
33+8 = 41
Odp: Wysiadły 4 osoby