Odpowiedzi

2010-04-15T15:29:46+02:00
T= 10*30*60= 18000s

P=W/t
W= Pt
W= 200*18000
W= 3600000J

1kWh= 3600000J

Zużyto 1kWh wiec nalezy zapłacić 0,50zł
2010-04-15T15:32:08+02:00
Dane:
P= 200W
t= 10*0.5h=5h
1kW= 0.50zł

P= 5h*200W= 1000W=1kW
Odp. Zapłacimy 0.50zł.