Odpowiedzi

2010-04-15T16:06:23+02:00
X+12+x=45
2x=33
x= 16,5
16,5+12= 28,5
2010-04-15T16:08:09+02:00
X-ilosc czeresni w wiekszej skrzyni
y-ilosc czeresni w mniejszej skrzyni

x+y=45kg
x=y+12

y+12+y=45|-12
2y=33|:2
y=16,5 kg

x=45-16,5=28,5 kg
2010-04-15T16:10:49+02:00
X + x + 12 = 45
2x = 45 - 12
2x = 33 /:2
x = 16,5
2x = 28,5
16,5 + 28,5 = 45
;]