Odpowiedzi

2010-04-15T19:02:45+02:00
-8+(-5-6)=3
-2-(-4)=2
-15-(-16)=1
-6-(4)=-10
8 - -6=14
-14-5=-19
+7-(-4)=11

PROSZĘ;P
2010-04-15T19:03:14+02:00
-8+(-5-6)=-8+(-11)=-19 jeśli w nawiasie masz -5 i -6 to da to -11 opuścisz nawias dalej jest -11 bo by zmienić na przeciwny znak musiał by być minus więc liczba jest na minusie ;)

-2-(-4)=-2+4=2
-15-(-16)=-15+16=1
-6-(4)=-6-4=-10
8 - -6=8-(-6)=8+6=14
-14-5=-19
+7-(-4)=7+4=11
Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-15T19:04:34+02:00
-8+(-5-6)=-8+(-11)=-8-11=-19
-2-(-4)=-2+4=2
-15-(-16)=-15+16=1
-6-(-4)=-6+4=2
8-(-6)=8+6=14
-14-5=-19
+7-(-4)=7+4=11