Odpowiedzi

2010-04-15T19:30:33+02:00
A) 12% kwoty 30 zł
1,2*30=36

b) 35% kwoty 20 zł
3,5*20=70

c) 150% masy 32 kg
15*32=480

d) 2,5% kwoty 1000zł
0.025*1000=25

e) 12,5% kwoty 800 $
0,125*800=100

f) 3,3 kwoty 150 euro
3,3*150=495
2010-04-15T19:30:37+02:00
A) 12% * 30 = 0,12 * 30 = 3,6 [zł]
b) 0,35*20 = 7 [zł]
c) 1,5 * 32 = 48 [kg]
d) 0,025 * 1000 = 25 [zł]
e) 0,125 * 800 = 100 [$]
f) 0,033 * 150 = 4,95 [euro]
2010-04-15T19:33:17+02:00
12% kwoty 30 zł=3,6zł
35% kwoty 20 zł=7zł
150% masy 32 kg=48kg
2,5% kwoty 1000zł=25zł
3,3 kwoty 150 euro =4,95