Odpowiedzi

2009-11-05T19:35:05+01:00
A) 360= 12h
720/320= 2; 2*12= 24 h
b) 360/90= 4; 12/4=3 h
c)połowa z 90 stopni= 1,5 h
d) 360/12= 30 165/30= 5,5 h
2009-11-05T19:35:12+01:00
A) 120 minut= 2 godziny
b) 15 minut= 1/4 godziny
c) 7,5 minuty= 1/8 godziny
d) 12,5 minuty= 1/4.8 godziny :]

Pozdrawiam ^^