Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-05T20:56:51+01:00
Diagram kołowy czyli musisz zamienić to na stopnie czyli jak jest 25 uczniów w klasie to mnożysz *3.6 stopnia
25*3,6 =90
13*3,6=46,8
12*3,6=43,2
potem te dane odmierzasz za pomocą ekierki na kole:)
2 5 2
2009-11-05T20:57:16+01:00
Narysuj koło narysuj linię dzielącą je trochę więcej niż pół. Naysyj do tej części strzałkę i opisz "dziewczyny", do reszt narysuj strzałkę i napisz "chłopcy".
2 3 2