Odpowiedzi

2009-11-05T21:21:19+01:00
36/36+44 * 100% = 3600/80 = 45%
44/80 * 100% = 4400/80 = 55%
2009-11-05T21:22:28+01:00
44+36=80 - liczba osób w kinie

44*100%/80=55% - procent dzieci

100%-55%= 45% - procent dorośli
Najlepsza Odpowiedź!
  • adas
  • Rozwiązujący
2009-11-05T21:22:35+01:00
36 d + 44 dz = 80
x-36
100%-80
x=36*100%/80=45% tyle % bylo doroslych

100%-45%=55% tyle % bylo dzieci

;)
1 5 1