Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-06T09:37:05+01:00
100%=cała grupa/20 osób
15%=3
15%:3=5%
jedna osoba to 5 %
100%-15%=85%
85%:5%=17
Odp. 17 osób pamiętało o zabraniu ręcznika.
2009-11-06T09:39:07+01:00
15/100 * 3 = 300/15 = 20 - wszyscy

20 - 3 = 17 - pamiętający o ręczniku

Odp.: 17 osób pamiętało o zabraniu ręcznika
2009-11-06T09:47:43+01:00
3 os. -15%
0.2 -1%
0.2 *85=17
odp:o zabraniu ręcznika pamiętało 17 osób.