Odpowiedzi

2009-11-06T15:23:56+01:00
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-06T15:26:33+01:00
6godz dziennie prze 186dni w roku co daje nam 1116godzin na ro prez szejsc lat uczen przebywa w szkole 6*1116=6696godzin
jezeli podzielimy 6696przez 24 to dowiemy sie ile pełnych dni uczen spedza w szkole podczas szejsciu lat nauku.
6696/24=279

uczen podczas szejsciu lat nauki spedza w szkole 6696 godzin co daje nam 279 pełnych dni
2009-11-06T15:38:04+01:00
Ile sie uczy przez 1 rok
186*6=1116h

przez 6 lat
6*1116=6696h

ile pełnych dni
6696/24=279

Odp: pełnych dni spedzi 279