Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-06T20:34:06+01:00
To jest bardzo proste, spójrz:

W klasie jest 44 uczniów:
- 26 chłopców
- 18 dziewczyn (bo 44-26=18)

Pięć dziewczyn nie ma prawo jazdy, czyli:
18-5=13 <---- tyle dziewczyn ma prawo jazdy

Prawo jazdy ma 33 uczniów, czyli:
33-13=20 <------ tyle chłopców ma prawo jazdy

Odp. 20 chłopców ma prawo jazdy.
5 4 5
2009-11-06T20:41:12+01:00
Są w grupie 44 osoby
W tym 26 chłopców
44-26=18
Jest 18 dziewcząt
18-5=13
13 dziewcząt ma prawo jazdy
Prawo jazdy mają w sumie 33 osoby
33-13=20
20 chłopców ma prawo jazdy

Odp: Prawo jazdy ma 20 chłopców.
4 5 4
2009-11-06T20:53:31+01:00
44- wszyscy
44 - 33= 11 - osoby bez prawa jazdy
5 - dziewczyny bez prawa jazdy
33 - osoby z prawem jazdy
26 - chłopcy
11-5=6 - chłopcy bez prawa jazdy
26-6=20 - chłopcy z prawem jazdy

Odp. 20 chłopców ma prawo jazdy.
1 5 1