Odpowiedzi

2009-11-07T11:55:38+01:00
Czas, w jakim Marcin przezczytał całą książkę: 8 * 3 = 24h
480 / 24 = 20

odp: Marcin w godzinę przeczytał 20 stron.
1 5 1
2009-11-07T11:57:20+01:00
3 godz. × 8 dni = 24 godz.
480 ÷ 24 = 20
przez godz. przeczytał 20 stron
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-07T11:58:50+01:00
Marcin czytał książkę 3 godz. dziennie przez 8 dni. Ile przeczytał stron przez godz. jeśli wiadomo, że książka miała 480 stron?

3*8=24
480:24=20

przez godzinę przeczytał 20 stron