Odpowiedzi

  • MaKe
  • Rozwiązujący
2009-11-07T13:53:25+01:00
2,10 / 12 = 0,175
2,10 / 15 = 0,14
0,175 - 0,14 = 0,035
0,035 / 0,175 = 0,2
0,2 = 20 %
Odp. Każdy wafelek jest tańszy o 20%.
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-07T13:53:39+01:00
1 wafelek przed promocją ; 2,10/12=0,175gr
1 wafelek w promocji ; 2,10/15=0,14gr
o ile procent jest tańszy wafelek? 0,14/0,175*100%=80%
100%-80%=20%

ODP: wafelek jest tańszy o 20%
2009-11-07T13:55:59+01:00
2,10/12=0,175zł
2,10/15=0,14zł
0,14/0,175*100%=80%
100%-80%=20%
1 5 1