Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-07T15:52:04+01:00
5 minut = 300s
300:20=15
15*30=450 m
Przejdzie 450 metrów.
1 5 1
2009-11-07T15:55:57+01:00
Piechór poruszając się ze stałą prędkością w ciągu 20s przeszedł 30m. Jaką drogę przejdzie w ciągu 5minut ???

20s*15=300s=5min
30m*15=450m

Odp. Piechór w ciągu 5 minut przejdzie 450 m .
;)
1 4 1